Ученые нашли новый вариант лечения смертельно опасной болезни

Ученые нашли новый вариант лечения смертельно опасной болезни / УНИАН

Исследователи путем работы над белками изобрели еще метод лечения.

Група дослідників з Університету Кюсю (Японія) з'ясувала, що фрагмент білка, який міститься в соєвих бобах, потенційно може загальмувати погіршення пам'яті у людей з хворобою Альцгеймера (смертельно небезпечною формою старечої деменції).

Про це повідомляється в статті, яка була опублікована у фаховому виданні Science of Food.

За словами вчених, виділена ними молекула білка, яка може стати засобом проти недоумства, відноситься до дипептидів(тобто містить тільки дві амінокислоти — тирозин і пролін).

Читати такожМедоносні бджоли вмирають від хвороби, схожої на Covid-19Як показали експерименти на лабораторних гризунах, така молекула є єдиним знайденим в даний час з'єднанням, яке може без змін перенестися зі шлунка в мозок з подоланням гематоенцефалічного бар'єру.

Дослідники вивчили дію дипептида на гризунах, яким давали його з їжею протягом декількох днів до і після введення речовини, що імітує розвиток хвороби Альцгеймера зі втратою пам'яті. У випробуваннях по проходження лабіринту миші, які вживали дипептид з кормом, показували кращий результат, аніж ті, що отримували тільки речовину, яка індукувала погіршення пам'яті.

Більш того, фрагмент білка мав позитивний вплив як на довгострокову, так і на короткочасну пам'ять.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, що люди, які постійно їдять сало, тим самим покращують свої розумові здібності. Виявилося, що сало впливає на людський мозок як шоколад.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты