Болит низ живота: причины и опасные состояния

Особенно настороженно к данному виду боли должны относиться женщины.

Особенно настороженно к данному виду боли должны относиться женщины.

Для болю в нижній частині живота, як і для болю в попереку, може бути безліч причин. Особливо насторожено до даного виду болю повинні ставитися жінки.

Біль у нижній частині живота, або тазовий біль, виникає на або нижче пупка. Часто, причиною такого болю можуть бути проблеми з органами малого тазу, такі як сечовий міхур і репродуктивні органи.

Болі внизу живота можуть бути пов'язані зі здуттям. Провокуючими факторами такого дискомфорту є ковтання зайвого повітря, вживання в їжу продуктів з високим вмістом жирів, які затримують випорожнення шлунку і навіть стрес.

Читайте такожБіль у шлунку: коли потрібно йти до лікаря

Болить низ живота

Кишкові та шлунково-кишкові захворювання

Відхилення в роботі репродуктивних органів

Інші можливі причини

Коли звертатися за медичною допомогою

Негайно зверніться за медичною допомогою, якщо ваші симптоми супроводжуються нездатністю випустити газ і неконтрольованої блювотою. Ці симптоми можуть вказувати на те, що у вас серйозне стан. Вам слід звернутися за невідкладною медичною допомогою, якщо у вас є які-небудь з наступних симптомів, пов'язаних зі здуттям живота або болю в області таза:

Якщо у вас є більш легкі симптоми, запишіться на прийом до лікаря, якщо вони не зникнуть протягом одного-двох днів чи впливають на вашу повсякденне життя.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты