Болит шея: названы точки, которые помогут уменьшить боль

Лечение боли в шее с помощью рефлексотерапии все еще оценивается на предмет его клинической эффективности/ Pixabay

Лечение боли в шее с помощью рефлексотерапии все еще оценивается на предмет его клинической эффективности.

Напруга м'язів і розтягнення спини-часті причини болі в шиї. Зношені суглоби також можуть бути фактором. Біль у шиї зазвичай проявляється в одному місці на шиї, але також може розсіюватися. Такий біль може приймати форму скутості або спазмів.

Протягом століть люди зверталися до рефлексотерапії та акупресури для полегшення болю в шиї. Акупунктура визначає точки на вашому тілі, які можна масажувати і стимулювати для поліпшення стану здоров'я.

Лікування болю в шиї за допомогою рефлексотерапії все ще оцінюється на предмет його клінічної ефективності, але неофіційні дані свідчать про те, що для деяких людей це працює.

Читати такожБолить шия: прості практики полегшити біль вранці

Наука про точки тиску і болю в шиї

Акупунктура була ретельно вивчена як засіб від болю в шиї. Хоча є деякі докази того, що тактика допомагає при болю в шиї точковий масаж не повсюдно визнаний в якості лікування болю в шиї. Наприклад, дослідники задаються питанням, чи стимулюють голки від акупунктури хімічні речовини у вашому тілі, які полегшують біль. Стимулювання точок тиску може полегшити біль в шиї і заспокоїти ниючі м'язи.

Точки тиску при болю в шиї

Щоб спробувати Точковий масаж для зняття болю в шиї, виконайте наступні дії:

Нижче наведено список точок тиску при декількох видах болю в шиї. Пам'ятайте, що в рефлексотерапії все тіло взаємопов'язане. Це означає, що нерідко потрібно стимулювати одну частину вашого тіла, щоб активувати або вирівняти іншу частину тіла.

Цзянь Цзин

Цзянь Цзин знаходиться в м'язах вашого плеча, приблизно на півдорозі між вашою шиєю і місцем початку ваших рук. Ця точка була використана в успішних акупунктурних дослідженнях головного болю та напруги м'язів. Цзянь Цзин може також успішно позбавити від болю в потилиці або при затіканні шиї. Зверніть увагу, що стимуляція цієї точки може викликати пологи, тому не стимулюйте її, щоб зменшити біль у шиї, коли ви вагітні.

Хе Гу

Точка Хе Гу знаходиться на складці шкіри між великим і вказівним пальцями. Рефлексологи стверджують, що стимуляція цієї точки може полегшити біль у багатьох частинах тіла, включаючи шию. Примітка: Якщо ви вагітні, уникайте стимуляції цієї точки.

Фен Чі

Фен Чі знаходиться за мочкою вуха, ближче до верхньої частини шиї і біля основи черепа. Рефлексологи використовують цю точку для лікування всього, від втоми до головного болю. Стимуляція цієї точки тиску може зменшити ригідність шиї, викликану сном в незручній позі.

Чжун Цзу

Точка Чжунцзу розташована між суглобами пальців над мізинцем і безіменним пальцем. Ця точка тиску може стимулювати різні частини вашого мозку, коли вона активована, сприяючи кровообігу і зняття напруги. Стимулюйте цю точку, щоб зменшити біль у шиї, викликану напругою або стресом.

Стовп Небесний

Ця точка знаходиться по обидві сторони шиї, біля основи черепа і приблизно в двох дюймах від вершини того місця, де починається хребет. (Це прямо над вашими плечима.) Стимуляція цієї точки може вивільнити застій і опухлі лімфатичні вузли, які можуть викликати біль у шиї.

Акупресура і рефлексотерапія можуть доповнювати інші ефективні домашні засоби для зняття болю в шиї, такі як теплий компрес, вправи на розтяжку і безрецептурні знеболюючі. Хороша новина полягає в тому, що після відпочинку та догляду за собою більша частина болю в шиї проходить сама по собі протягом дня або двох.

Повторювана біль у шиї може вказувати на проблеми зі сном або на рівень стресу у Вашому житті, або це може бути результатом неправильного виконання вправ. Слідкуйте за будь-яким болем, який ви відчуваєте, і зверніться до лікаря, якщо він постійно загострюється або погіршується.

Якщо ви вагітні і у вас болить шия, поговоріть зі своїм лікарем про варіанти лікування, перш ніж пробувати Точковий масаж на собі.

Якщо біль в шиї виникла в результаті травми або автомобільної аварії, не намагайтеся лікувати її самостійно за допомогою рефлексотерапії або іншого засобу. Обов'язково отримайте документацію та отримайте допомогу від лікаря, а також проконсультуйтеся з приводу будь-яких рекомендованих тестів або фізіотерапії.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты