Депрессия: симптомы, причины и лечение

Депрессия классифицируется как расстройство настроения./ ya-lady.net

Депрессия классифицируется как расстройство настроения.

Депресія класифікується як розлад настрою. Це можна описати як почуття смутку, втрати або гніву, що заважає повсякденній діяльності людини.

Люди по-різному переживають депресію. Це може перешкодити вашій повсякденній роботі, що призведе до втрати часу і зниження продуктивності. Це також може вплинути на відносини і деякі хронічні захворювання.

Зміст

Стани, які можуть погіршитися через депресію, включають:

Важливо розуміти, що часом пригніченість - це нормальна частина життя. З усіма трапляються сумні і сумні події. Але якщо ви регулярно відчуваєте себе пригніченим або безнадійним, можливо, ви маєте справу з депресією.

Депресія вважається серйозним захворюванням, яке може погіршитися без належного лікування. Ті, хто звертається за лікуванням, часто бачать поліпшення симптомів всього за кілька тижнів.

Симптоми депресії

Депресія може бути чимось більшим, ніж постійна смуток або почуття «смутку».

Велика депресія може викликати безліч симптомів. Деякі впливають на ваш настрій, а інші-на ваше тіло. Симптоми також можуть бути постійними або приходити і йти.

Симптоми депресії можуть проявлятися по-різному у чоловіків, жінок і дітей.

Чоловіки можуть відчувати симптоми:

Жінки можуть відчувати симптоми:

Діти можуть відчувати симптоми:

Ці фізичні симптоми депресії доводять, що депресія не тільки у вашій голові.

Причини депресії

Є кілька можливих причин депресії. Вони можуть варіюватися від біологічних до непрямих.

Загальні причини включають:

Близько 21 відсотка людей, які вживають психоактивні речовини, також відчувають депресію. Крім цих причин, до інших факторів ризику депресії відносяться:

Багато факторів можуть вплинути на почуття депресії, а також на те, у кого це захворювання, а у кого немає.

Причини депресії часто пов'язані з іншими елементами вашого здоров'я.

Однак у багатьох випадках медичні працівники не можуть визначити, що викликає депресію.

Діагностика

Не існує єдиного тесту для діагностики депресії. Але ваш лікар може поставити діагноз на основі ваших симптомів і психологічної оцінки.

У більшості випадків вони задають ряд питань про:

Оскільки депресія може бути пов'язана з іншими проблемами зі здоров'ям, лікар може також провести медичний огляд і замовити аналіз крові. Іноді проблеми з щитовидною залозою або дефіцит вітаміну D можуть викликати симптоми депресії.

Не ігноруйте симптоми депресії. Якщо ваш настрій не покращується або погіршується, зверніться за медичною допомогою. Депресія-серйозне психічне захворювання, яке може привести до ускладнень.

Депресію можна розбити на категорії в залежності від тяжкості симптомів. / Олександр Ваганов, photosight.ru

Ускладнення

Типи депресії

Депресію можна розбити на категорії в залежності від тяжкості симптомів. Деякі люди відчувають легкі і тимчасові епізоди, в той час як інші відчувають важкі і триваючі депресивні епізоди.

Є два основних типи: сильний депресивний розлад і стійкий депресивний розлад.

Сильний депресивний розлад

Сильний депресивний розлад-більш важка форма депресії. Для нього характерні стійкі почуття печалі, безнадійності і нікчемності, які не проходять самі по собі.

Щоб отримати діагноз клінічної депресії, ви повинні випробувати 5 або більше з наступних симптомів протягом 2-тижневого періоду:

Стійкий депресивний розлад (PDD) раніше називався дистимією. Це легша, але хронічна форма депресії.

Для постановки діагнозу симптоми повинні зберігатися не менше 2 років. PDD може вплинути на ваше життя більше, ніж депресія, тому що вона триває довше.

Люди з PDD часто:

Депресію можна успішно вилікувати, але важливо дотримуватися свого плану лікування.

Лікування депресії

Жити з депресією може бути складно, але лікування може допомогти поліпшити якість Вашого життя. Поговоріть зі своїм лікарем про можливі варіанти.

Ви можете успішно впоратися з симптомами за допомогою однієї форми лікування або можете виявити, що комбінація методів лікування працює найкраще.

Прийнято поєднувати медичні процедури і методи лікування, пов'язані зі способом життя, в тому числі наступні:

Лікарські препарати

Ваш лікуючий лікар може прописати:

Кожен тип ліків, що використовуються для лікування депресії, має свої переваги та потенційний ризик.

Психотерапія

Розмова з терапевтом допоможе вам навчитися справлятися з негативними почуттями. Вам також можуть допомогти сеанси сімейної або групової терапії.

Світлова терапія

Вплив білого світла допомагає регулювати настрій і полегшувати симптоми депресії. Світлотерапія зазвичай використовується при сезонному афективному розладі, яке зараз називається великим депресивним розладом з сезонним характером.

Альтернативні методи лікування

Попросіть свого лікаря про акупунктуру або медитацію. Деякі трав'яні добавки, такі як звіробій і риб'ячий жир, також використовуються для лікування депресії.

Поговоріть зі своїм лікарем, перш ніж приймати добавку або поєднувати добавку з ліками, що відпускаються за рецептом, тому що деякі добавки можуть вступати в реакцію з певними ліками. Деякі добавки також можуть погіршити депресію або знизити ефективність ліків.

Вправа

Намагайтеся займатися фізичною активністю по 30 хвилин від 3 до 5 днів на тиждень. Фізичні вправи можуть збільшити виробництво ендорфінів-гормонів, що поліпшують ваш настрій.

Уникайте алкоголю та наркотиків

Вживання наркотиків або зловживання ними може ненадовго поліпшити ваше самопочуття. Але в кінцевому підсумку ці речовини можуть посилити симптоми депресії і тривоги.

Навчіться говорити ні

Почуття пригніченості може посилити симптоми тривоги і депресії. Встановлення меж у вашому професійному та особистому житті може допомогти вам відчути себе краще.

Бережіть себе

Ви також можете поліпшити симптоми депресії, піклуючись про себе. Це включає в себе багато сну, здорове харчування, уникнення негативних людей і участь в приємних заняттях.

Іноді депресія не піддається лікуванню. Ваш лікар може порекомендувати інші варіанти лікування, якщо ваші симптоми не покращаться.

До них відносяться електросудомна терапія (ест) або повторювана транскраніальна магнітна стимуляція (рТМС) для лікування депресії та поліпшення вашого настрою.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты