Депрессия у ребенка: как распознать и что с ней делать

Заметить симптомы депрессии у детей не всегда легко. / pixabay.com

Заметить симптомы депрессии у детей не всегда легко.

На жаль, багато батьків не знають, як визначити найпоширеніші симптоми депресії у дітей. Якщо ви схожі на більшість людей, то думаєте, що депресія буває тільки у дорослих. На жаль, Центр по контролю за захворюваннями заявляє, що 3,7 відсотка дітей у віці від 3 до 17 років страждають депресією. Симптоми депресії у дітей не завжди так очевидні.

Навіть коли небо сонячне і життя здається нормальним, дитина може впасти в депресію через хімічний дисбаланс, як і дорослий. Як батьки, учитель, родич або хтось, хто спілкується з молоддю, ви повинні навчитися розпізнавати ознаки депресії у дітей і знати, коли звертатися за допомогою.

Читайте такожЯк пережити осінню депресію - поради від Юлії Панкової

На жаль, рівень самогубств зріс до 14 дітей на 100 000 осіб. Визнання криків про допомогу необхідне для порятунку наступного покоління.

Ознаки депресії

Слід зазначити, що діти, які пережили травмуючу подію у своєму житті, наприклад втрату коханої людини, пройдуть через етапи горя. Оскільки депресія є частиною цих стадій, очікується, що вони будуть страждати від цих почуттів.

Однак, якщо здається, що вони застрягли на цьому етапі, рекомендується консультувати їх, щоб допомогти їм впоратися зі своїми почуттями. Дуже важливо знати і вміти розпізнавати симптоми депресії у дітей.

Допомога при депресії

Помітити симптоми депресії у дітей не завжди легко. Ви можете подумати, що у вашої дитини проблеми з однокласником чи він став жертвою знущань. Однак не слід ставитися до депресії легковажно, оскільки самогубство - друга причина смерті серед людей у ​​віці від 10 до 34 років.

Якщо ваша дитина відповідає критеріям серйозного депресивного розладу, ви повинні показати його педіатру або фахівцю в галузі психічного здоров'я. Залежно від віку їм може бути важко отримати необхідну допомогу. У медичному співтоваристві як і раніше існує багато стигматизації і сумнівів щодо дитячої депресії.

У той час як перша лінія лікування дорослих з депресією - це антидепресанти, лікарі спочатку обережно призначають дітям такі ліки. Терапія - це основне лікування, яке слід вивчити, перш ніж переходити до рецептов ліків. Крім того, можуть допомогти лікувальні трави.

Сьогоднішня терапія зазнала значних змін. При розгляді симптомів депресії у дітей важливо знайти терапевта, який добре розбирається в цьому типі хронічної печалі у дітей.

Ігрова терапія - це найбільш часто використовуваний тип консультування серед дітей, оскільки діти можуть краще спілкуватися, використовуючи іграшки та пристрої, а не просто розповідаючи про свої проблеми. Ще один корисний вид консультування - когнітивно-поведінкова терапія - ще один метод, який дуже корисний і краще підходить для дітей старшого віку.

Що робити батькам?

Симптоми депресії у дітей часто буває не так просто виявити, особливо тому, що діти все одно бувають примхливими. Крім звернення за професійною допомогою, ось кілька речей, які ви можете зробити, щоб допомогти своїй дитині.

1. Поговоріть зі своєю дитиною

Прагніть до відкритого діалогу зі своєю дитиною про все, а потім, коли щось подібне виникає, ви знаєте, що вони будуть спілкуватися з вами. Замість того, щоб прямо ставити їм питання, вони, можливо, не зможуть відповісти. Замість цього спробуйте зайнятися ігровою терапією. Вашій дитині нічого не сподобається, крім як пограти в настільну гру або прогулятися з вами. У статті про психіатрію йдеться, що ця звичка допомагає дітям більш чітко висловлювати свої почуття, коли їм не вистачає словникового запасу.

Молодші діти не можуть щось раціоналізувати, тому ви повинні намагатися дотримуватися питань, на які вони можуть відповісти просто так чи ні. Якщо вони чесні і виливають вам своє серце, постарайтеся не засуджувати. Коли ви не сприймаєте те, що вони говорять, вони можуть відключитися і відмовитися відкриватися далі.

2. Дайте їм можливість розслабитися і зняти стрес

Маленьких дітей легко розважити, так як ви можете захопити їх малюванням, розфарбовуванням, грою в пісочниці або пластиліном. Знайдіть завдання, що відповідають віку, і займайте їх розум.

Дитячі психіатри продовжують вивчати зв'язок між переглядом телевізора і почуттям депресії. Дослідження показують неоднозначні результати. Краще за все не розміщувати малюків перед екраном телевізора і чекати, що він чарівним чином вирішить їхні проблеми.

3. Технології

Ви зайняті, і вам потрібно, щоб ваша дитина займався діяльністю, яка не завжди пов'язана з вами. Однак було б непогано, якби ви ніколи не використовували технічні пристрої в якості няні. Звичайно, ці пристрої забезпечують вихід, але вони також не спонукають вашу дитину відкриватися і говорити з вами.

Американська педіатрична асоціація рекомендує проводити перед екраном не більше двох годин на день. Тимчасові рамки включають відеоігри, телебачення, ноутбуки, смартфони і будь-які інші електронні пристрої. Крім того, у дітей, які весь час займаються відеоіграми, частіше розвивається депресія або тривожність.

Дайте дітям конструктивні способи розпоряджатися своїм часом. Їм сподобається ходити в походи, займатися ремеслом, кататися на велосипеді або малювати. В наші дні діти стали залежними від свого екранного часу і вважали за краще б відмовитися від будь-яких інших занять. Це шкідливо для дитини.

4. Ранжуйте завдання

Діти бувають приголомшені, коли їм дають відразу кілька завдань. Їм потрібно розбивати речі на більш дрібні частини. Ви не хочете перевантажувати свою дитину чим-небудь, тому навчіться правильно делегувати повноваження, щоб вона могла впоратися з поставленим завданням.

Не турбуйтеся, якщо вам потрібно на кожному етапі розповідати своїй дитині, що вона має робити. Виконання невеликих завдань може дратувати дитину, чий розум рухається в 101 напрямку. Крім того, будьте готові працювати разом зі своєю дитиною. Будьте тим, хто готовий допомогти, а не диктатором.

5. Позитивна атмосфера

Вашим дітям не потрібно знати або вирішувати ваші дорослі проблеми. Якщо є фінансові проблеми, тримайте ці розмови за зачиненими дверима. Не дозволяйте їм чути, як ви сваритеся, або бачити якесь фізичне насильство між вами і вашим партнером.

Було б корисно, якби ви створили для своєї сім'ї притулок, вільний від емоційних і фізичних сварок. Якщо ви хочете, щоб ваша дитина відчувала себе в безпеці і стабільно, ви повинні створити атмосферу, що сприяє її життю.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты