Диетолог назвала самый опасный завтрак

На завтрак нельзя есть одни углеводы / 1zoom.ru

Если после завтрака сразу же стало клонить в сон, значит меню составлено неправильно.

Лікар-гастроентеролог і дієтолог Ірина Потянова назвала найнебезпечніший вид сніданку. Виявилося, що якщо під час ранкового прийому їжі вживати лише каші або інші вуглеводи, то можна «заробити» діабет, порушення в роботі шлунково-кишкового тракту і зайву вагу.

Потянова застерегла від вживання на сніданок нецільнозернових  каш (наприклад, вівсянки швидкого приготування, манної каші), випічки, солодощів, білого хліба. За її словами, такий сніданок сприяє різкому зростанню рівня глюкози в крові, а у відповідь реакцією організму стане посилене вироблення підшлунковою залозою гормону інсуліну, що веде до значного зменшення концентрації глюкози і спричиняє небезпечні стани.

«З'являється відчуття голоду, слабкості, оскільки мозку не вистачає цукру. Далі починаються гойдалки: ви втамовує голод, рівні глюкози та інсуліну знову піднімаються. Якщо такий цикл повторюється впродовж дня знову і знову, це призводить до розвитку вуглеводної залежності», - цитує лікаря MedikForum.

Читати такожДієтолог розповів, чому на сніданок не можна їсти бананиПодібні коливання рівня глюкози надають величезне навантаження на підшлункову залозу і запускають механізми набору ваги, оскільки інсулін перетворює надлишок глюкози в жирові відкладення. Також це може спричинити розвиток цукрового діабету другого типу.

Дієтолог порекомендувала так складати меню на сніданок, щоби воно містило білок, жир і складні вуглеводи у вигляді клітковини. До речі, якщо після сніданку одразу ж почало хилити в сон – це явна ознака занадто великої кількості з'їдених вуглеводів.

Нагадаємо, раніше лікар розповіла, яким повинен бути ідеальний сніданок. Крім того дієтологи назвали продукт для сніданку, що сприяє довголіттю.

Автор: Анна Ярославская
Новости сейчасКонтакты