Как правильно дезинфицировать градусник: практические способы

Очистка термометра, который подвергается воздействию микробов, может помочь предотвратить заболевание других людей. / gorod-uspeha.com

Очистка термометра, который подвергается воздействию микробов, может помочь предотвратить заболевание других людей.

Термометр слід очищати до і після кожного використання. Всесвітня організація охорони здоров'я пропонує дезінфікувати термометри, крім інших медичних інструментів, після кожного використання з пацієнтом.

"Очищення термометрів допомагає запобігти поширенню мікробів або інфекцій", - говорить Діпті Мундкур, доктор медичних наук, терапевт з Фресно, штат Каліфорнія.

Якщо ви використовуєте термометр, швидше за все, ви перевіряєте температуру, яка є поширеним симптомом багатьох заразних хвороб, таких як грип. Очищення термометра, який піддається впливу мікробів, може допомогти запобігти захворюванню інших людей.

Дослідження також показують, що дезінфекція пристроїв для догляду за пацієнтами, включаючи термометри, може зменшити поширення патогенів, що викликають такі захворювання, як діарея та інфекція сечовивідних шляхів.

Ось як продезінфікувати термометр кількома способами:

Як почистити цифровий термометр

Цифрові термометри є найбільш часто використовуваним типом термометрів, оскільки вони забезпечують майже точні результати і прості у використанні. Вони використовуються медичними працівниками в лікарнях, а також простими людьми вдома.

Ось як чистити цифровий термометр.

За словами Мундкур, замість медичного спирту термометри можна мити антибактеріальним рідким милом. Вона попереджає, що не варто мити екран цифрового термометра, щоб не пошкодити його водою.

CDC також пропонує розчин глутарового альдегіду і йоду в якості двох матеріалів для очищення термометра. Однак медичний спирт і мильна вода є найбільш загальнодоступними і ефективно справляються зі своїм завданням.

Як продезінфікувати ректальний термометр

Вимірювання температури за допомогою ректального термометра більше підходить для немовлят і маленьких дітей, так як їм буде важко тримати термометр в роті.

Мундкур каже, що дуже важливо дезінфікувати ректальні термометри, щоб запобігти поширенню інфекції або мікробів, оскільки в прямій кишці багато бактерій. Крім того, найкраще зберігати окремі термометри для перорального та ректального використання.

Мундкур рекомендує наступні кроки для очищення ректального термометра.

Перед використанням:

Після використання:

Як почистити скляний термометр

Скляні термометри більше не використовуються і не рекомендуються. Це пов'язано з тим, що рідка ртуть всередині скляних термометрів може викликати серйозні наслідки, якщо її випадково вдихнути або доторкнутися до неї при поломці термометра.

«У ці дні вони не дуже поширені, оскільки ми маємо доступ до багатьох простих у використанні та доступних цифрових термометрів", - говорить Мундкур.

Однак, якщо ви все ще користуєтеся скляним термометром, його не менш важливо очистити. Ось як чистити скляний термометр.

В якості альтернативи ви також можете використовувати метод медичного спирту, - пропонує Мундкур.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты