Как правильно выбирать овощи - где больше всего нитратов

Как выбирать овощи / УНИАН

Гастро - тревел - блогер Юлия Панкова дала неоценимые советы, как правильно выбирать овощи, чтобы избежать большого количества нитратов и пестицидов в еде.

В Україні 16 червня - День свіжих овочів, а оскільки це раннє літо, то всі зацікавлені в тому, щоб купити свіжі продукти додому. Якщо не вдалось відсвяткувати цей день, то можна запам'ятати кілька корисних порад щодо овочів.

Ми хочемо, щоб овочі завжди були свіжими, смачними, привабливими на вигляд та корисними. Але потрібно пам’ятати, що рання городина може містити нітрати і пестициди, які провокують отруєння. Як вберегти себе від цього та вдало вибрати овочі, розкаже ведуча програми Ревізор, який знімає Новий канал, кулінар Юлія Панкова.

"Сьогодні День свіжих овочів, тому потіште себе смачненькими плодами", – порадила Юля Главреду.

Нарешті вона популярно пояснила, що таке нітрати і пестициди, яких бояться всі, хто не достатньо ознайомлений з темою.Читайте такожЯк правильно вибирати полуницю: 3 головні пункти, які потрібно знати

"Перед походом за овочами варто пам’ятати, що нітрати і пестициди є у всіх ранніх овочах, навіть тих, які вирощені на власному городі. Адже нітрати – це не лише хімічні елементи, які додають у землю, аби овочі швидше росли. Це й азот, який овочі поглинають з будь-якого ґрунту", - наголосила вона.

А от пестициди – це хімікати, якими окроплюють овочі від шкідників. За словами ведучої, вони набагато шкідливіші, адже овоч може увібрати в себе мінімум речовин. Пестициди ж залишаються на поверхні плодів, і їх потрібно ретельно змивати. 

В яких овочах найбільше нітратів:

Раніше Юлія Панкова розкрила секрет овоча для швидкого схуднення.

Автор: Александр Галайда
Новости сейчасКонтакты