Как сохранить здоровье легких во время пандемии COVID-19: пульмонолог назвал 5 способов

В начале своего медицинского образования он знал, что сильные легкие имеют решающее значение для хорошего здоровья. / ridus.ru

В начале своего медицинского образования он знал, что сильные легкие имеют решающее значение для хорошего здоровья.

Американський пульмонолог Ананд С. Айер, який лікував людей з важкою формою COVID-19, ставив їм апарати штучної вентиляції легенів, надавав допомогу у кінці життя і був свідком довгострокового впливу на їх стан, по-новому "став поважати здоров'я легенів".

На початку своєї медичної освіти він знав, що сильні легені мають вирішальне значення для хорошого здоров'я. І тепер COVID - 19 змушує всіх запитувати, як зробити легені здоровими і зберегти їх такими. Ось що доктор, який в даний час також є доцентом медицини в університеті Алабами в Бірмінгемі, сказав, що він робить, щоб зберегти свої легені здоровими.

1) HIIT тренування

Я знав, що мені потрібно змінити свій спосіб життя кілька років тому, коли мені довелося терміново бігти до пацієнта в критичній ситуації і я прибіг захекавшись. Це був мій ключ до того, щоб скинути 10 кг, які я набрав в медичній школі, і попрацювати над поліпшенням здоров'я легенів і серцево-судинної системи.

Тепер я займаюся HIIT-тренуваннями з важкою атлетикою через день. Також я нарощую кількість аеробних вправ на роботі, швидко ходжу по лікарні або бігаю по сходах. Я також працюю з тренером, щоб наростити м'язову масу грудей за допомогою обтяжень, так як сильна грудна стінка і діафрагма мають вирішальне значення для підтримки сильної легеневої системи.

2) Встаньте

Коли я працюю з дому, я постійно рухаюся, щоб не горбитися, що стискає мою грудну клітку і заважає легеням зробити глибокий вдих. Щогодини я намагаюся не забувати змінювати своє положення, навіть якщо воно змінюється з крісла на коліщатках в моєму домашньому офісі на стіл в обідньому залі. Кожен раз, встаючи, я покращую поставу, дихаю глибше і покращую кровотік по всьому тілу.

3) Маска

Якщо після пандемії я поїду в місто з високим вмістом пилку або індексом якості повітря в помаранчевому діапазоні або вище, я планую надягати маску, щоб запобігти вдиханню алергенів (у мене сильна сезонна алергія) або забруднюючих речовин, наприклад, смогу і автомобільних парів.

Я також ношу маску, якщо я працюю у дворі або займаюся пиловим ремонтом будинку - пил може дратувати слизову дихальних шляхів і викликати хронічні захворювання легенів. Я не використовую спреї, поліролі або чистячі засоби з високою концентрацією відбілювача, аміаку або інших летких органічних сполук. Згідно з деякими даними, у людей, які регулярно з ними працюють, може знизитися функція легенів або розвинутися ХОЗЛ (хронічна обструктивна хвороба легень) - основна причина смерті в США.

4) Тримайте ніс чистим

Якщо я застуджуся, я намагаюся якомога швидше позбутися від слизу, щоб він не крапав, не осідав в грудях і не робив мені гірше. Я кашляю слизом з грудей, постійно сякаюся або використовую одне з тих полоскань для носових пазух, які можна купити в аптеці.

5) Дихайте краще

Я практикую усвідомлене дихання, коли можу. Я не знаю, наскільки це корисно для моїх легенів, але я знаю, що це допомагає мені справлятися з важкими стресами під час пандемії. Мені подобається додаток Breathe. Я зіставляю свої вдихи і видихи з колами, коли вони відкриваються і закриваються, і мене вражає, наскільки спокійніше я себе почуваю після пари вдихів.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты