Как точно распознать подлинность кофе - ответ ученых

Как точно распознать подлинность кофе / УНИАН

Исследователи из Канады совершили новое открытие по поводу распознания подлинности сортов кофе.

Канадські вчені закінчили розробку нового способу визначення автентичності кави за хімічним складом обсмажених зерен.Відповідні результати дослідження були опубліковані в журналі Journal of Agricultural and Food Chemistry.

За словами дослідників, їх метод допоможе визначити які сорти кави й в якому співвідношенні використовувалися при виготовленні кінцевого продукту. Зараз існують два основних сорти кави - дорожчий (арабіка) і дешевший (робуста). Щоб отримати вигоду, виробники часто змішують зерна двох сортів-припускаючи, що після обсмажування визначити їх співвідношення клієнти не зуміють.

У лабораторних умовах для визначення сорту кави використовують методи хроматографії й спектроскопії (які вимагають великих витрат і часу). При простому і дешевому варіанті екстракції хлороформом не вдається визначити всі необхідні види сполук.

Метод канадських вчених заснований на використанні технології ядерного магнітного резонансу (ЯМР). З його допомогою дослідники успішно ідентифікували всі 12 сполук, які зазвичай досліджують при випробуваннях чистої кави, і концентрації яких розрізняються в залежності від сорту і географічного походження зерен — кофеїну, тригонелліна, трьох- і п'яти-кофеілхінової кислоти, ліпідів, кафестола, нікотинової кислоти й т. д.

Читати такожЕксперти розповіли, як кава впливає на запалення в організмі

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты