Какие сыры опасны для здоровья: врачи дали ответ

Не все сыры обладают одинаковыми питательными свойствами. / Фото vkusno-i-prosto.ru

Не все сыры обладают одинаковыми питательными свойствами.

Сир багатий необхідними поживними речовинами, такими як амінокислоти, білок, жирні кислоти, вітаміни та мінерали, але не всі сири мають однакові поживні властивості. Деякі сири корисніше інших.

Сир-це молочний продукт, який виробляється з молока і молочних продуктів. Він має широкий спектр смаків і текстур і є основним продуктом харчування в багатьох культурах.

Сир може бути продуктом молока корів, овець, кіз, буйволів та інших тварин, повідомляє Medical News Today.

Читати такожЧому вино і сир корисні для організму - відповідь вчених

У цій статті перераховані вісім найбільш корисних для здоров'я сирів, сирів, яких слід уникати.

1. Моцарелла

Моцарелла-м'який сир, який вперше був проведений в Італії. Зазвичай його готують з буйволиного або коров'ячого молока.

У моцарелі відносно мало жиру і калорій. Це робить його більш корисним сиром у порівнянні з іншими.

Моцарелла містить пробіотики, такі як бактерії Lactobacillus casei і Lactobacillus fermentum.

Як показало дослідження 2019 року, Lactobacillus fermentum корисний для імунної системи людини, може запобігти інфекції верхніх дихальних шляхів і знизити рівень холестерину в крові.

2. Чеддер

Чеддер-напівтвердий сир, який виник в Англії. Його роблять з коров'ячого молока.

Чеддер містить більше жиру, калорій і натрію в порівнянні з іншими сирами. Однак його вміст вітамінів може принести багато користі для здоров'я.

Чеддер багатий вітаміном К, особливо в жирній формі.

Згідно з оглядом 2015 року, дослідження показали, що 5 мг вітаміну К в день можуть знизити ймовірність переломів кісток у жінок на 50%, а ризик раку - на 75%.

Вітамін K також корисний для здоров'я серця, оскільки вітамін K2 може запобігти або повернути назад кальцифікацію артерій.

3. Рікотта

Рікотта-м'який італійський сир, який виробляється з молочної сироватки, що залишилася від виробництва інших сирів.

Сир Рікотта має набагато менше калорій і жиру, ніж інші сири.

Згідно з дослідженням 2020 року, Рікотта виробляється з сироваткового протеїну, який може значно знизити рівень холестерину, в тому числі шкідливого холестерину ЛПНЩ.

Згідно з дослідженням 2014 року, сироватковий протеїн також може надавати протиракову дію. Альфа-лактальбумін-це сироватковий білок, що міститься в молоці, який, як було встановлено, вибірково націлюється і вбиває ракові клітини.

4. Козячий сир

Козячий сир виготовляється з козячого молока. Володіє пікантним смаком і м'якою консистенцією.

Порція козячого сиру в 21 г низькокалорійна, але відносно багата жирами в порівнянні з іншими сирами. Згідно з дослідженням 2017 року, олігосахариди в козячому молоці забезпечують шлунок корисними бактеріями, які допомагають захистити організм від хвороб.

Це також багате джерело вітаміну А, який зберігає здоров'я очей і покращує зір в умовах низької освітленості.

5. Фет

Фета-це грецький сир з овечого молока.

Хоча фета містить більше натрію, ніж інші сири, в ній менше калорій. Фета - дуже поживний сир, в 100 г якого міститься 337 мг фосфору, що становить половину від щоденної рекомендації в 700 мг для дорослих обох статей.

Фосфор і кальцій важливі для здоров'я кісток і зубів.

6. Швейцарський сир

Швейцарський сир родом зі Швейцарії. Його роблять з коров'ячого молока. Бульбашки газу, вироблені бактеріями, які допомагають перетворити молоко в сир, утворюються по всьому сиру і створюють його характерні отвори.

Швейцарський сир-низькокалорійний сир, так як він становить всього 4% від денної норми калорій. У ньому відносно мало жиру і натрію. Швейцарський сир-хороше джерело білка. Білок важливий для здоров'я м'язів і кісток.

Швейцарський сир також містить Lactobacillus helveticus, який є різновидом молочнокислих бактерій. Lactobacillus helveticus має протизапальні та антиоксидантні властивості, які можуть запобігти захворюванню, а також зменшити втому та пошкодження м'язів.

7. Блакитний сир

Блакитний сир виготовляється з цвілевих культур Penicillum. У нього сильний смак і запах, а по ньому проходять сині прожилки.

За даними Національної служби охорони здоров'я, людина повинна споживати не більше 2,4 г натрію в день, що відповідає приблизно 1 чайній ложці. Блакитний сир багатий натрієм, що може сприяти підвищенню артеріального тиску і серцевих захворювань. Блакитний сир багатий кальцієм, всього одна скибочка забезпечує 11% рекомендованої денної норми для дорослого у віці від 19 до 50 років.

Кальцій відомий тим, що підтримує здоров'я кісток і сприяє зміцненню кісток з віком. Це також допомагає нормальному згортанню крові.

8. Сир

Сир-це свіжий сир з м'яким смаком і кремовою текстурою. Його роблять з кислого молока коров'ячого молока.

Сир дуже низькокалорійний і жирний. Сир багатий вітаміном B-12. Вітамін B - 12 допомагає підтримувати здоров'я нервів і клітин крові.

Отримання достатньої кількості вітаміну B - 12 також може допомогти запобігти мегалобластну анемію, яка змушує людей відчувати втому і слабкість.

Дізнайтеся про Вітамін B-12 тут.

Інші корисні властивості сирів

Сири, яких слід уникати

Якщо людина хоче знизити споживання жиру або натрію, слід уникати наступних видів сиру:

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты