Растворимый кофе при беременности: ученые нашли очень серьезный риск

В исследовании были изучены данные более 1000 женщин. / BioTecNika

В исследовании были изучены данные более 1000 женщин.

Дослідники кажуть, що жінкам слід повідомити про ризик, особливо якщо вони випивають більше 300 міліграмів на день або три чашки розчинної кави.

Керівництво на веб-сайті NHS пропонує вагітним жінкам обмежувати споживання кофеїну до 200 міліграмів на день.

Автор дослідження професор Олександр Хізелл з Манчестерського університету сказав:»Це відносно невеликий ризик, тому людям не слід турбуватися про випадкову чашку кави, але це дослідження показує, що багато хто не усвідомлює цього".

У дослідженні були вивчені дані понад 1000 жінок.

П'ятнадцять відсотків жінок, у яких дитина не вижила, споживали більше 300 мг кофеїну в день-у порівнянні з 8 відсотками, у яких мертвонародження не було.

Він прийшов до висновку, що кожне збільшення на 100 мг на день було пов'язано з 27-відсотковим збільшенням ризику мертвонародження.

БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ Tommy's, яка фінансує дослідження мертвонароджень, підтримала заклики до підвищення обізнаності.

Генеральний директор Джейн Брюін додав:»вісім немовлят народжуються мертвими кожен день у Великобританії, і причини часто не мають нічого спільного з дієтою та способом життя, але є деякі речі, які ми можемо зробити, щоб зменшити ризик цієї трагедії".

Кофеїн також міститься в чаї, шоколаді, енергетичних напоях, засобах від застуди та грипу та деяких безалкогольних напоях.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты