В Украину осенью могут придти птичий и свиной грипп: врач рассказала об опасности

Масочный режим в Украине будет и осенью / УНИАН

Гриппоподобные инфекции опасны для человека по причине их мутации и присутствия COVID-19.

Такі хвороби, як пташиний і свинячий грип, які можуть спіткати Україну вже восени поточного року, можуть бути дуже небезпечними через свою схильність до мутаційної мінливості і паралельної присутності коронавірусної інфекції.

Про це розповіла лікар-імунолог Людмила Смоліна у коментарі виданню Obozrevatel.

За її словами, небезпека осіннього грипу полягає в тому, що люди не знають, яким чином він мутував, і яку небезпеку захворювання буде нести разом з епідемією COVID-19.

"Може бути і пташиний грип, може бути і свинячий. Для нас це вже не нове. Але будь-який грип може бути страшним для нас, тому що ми не знаємо, як він промутував, як він буде вражати разом з коронавірусом", - вважає Смоліна.Читати такожКоронавірус vs грип: лікар пояснив, що небезпечніше

Також вона не виключила появи восени вакцини від модифікацій вищевказаних захворювань і додала, що заходи противірусної безпеки будуть як і раніше актуальні. Українці продовжать користуватися масками, антисептиками та дотримуватися соціальної дистанції.

Нагадаємо, нещодавно у Києві заявили, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні невтішна – за певного розвитку подій українцям потрібно бути готовими до продовження карантину до Нового року.

Автор: Андрей Ганчук
Новости сейчасКонтакты