Медитация: названы научно-доказанные преимущества

Медитация - это процесс тренировки ума, чтобы сосредоточиться и перенаправить свои мысли. / genuspeha.ru

Медитация - это процесс тренировки ума, чтобы сосредоточиться и перенаправить свои мысли.

Популярність медитації зростає по мірі того, як все більше людей виявляють її переваги. Медитація - це процес тренування розуму, щоб зосередитися і перенаправити свої думки, стати щасливішими.

Ви можете використовувати її для підвищення обізнаності про себе і свого оточенні. Багато думають про неї як про спосіб зменшити стрес і розвинути концентрацію.

Люди також використовують цю практику для розвитку інших корисних звичок та почуттів, таких як позитивний настрій і світогляд, самодисципліна, здоровий сон і навіть підвищена терпимість до болю.

У цій статті Главред розгляне 8 переваг медитації для здоров'я.

Чим корисна медитація

Зменшує стрес

Зниження стресу є однією з найпоширеніших причин, чому люди пробують медитацію.

Читайте такожВчені розповіли, як зміцнити психіку і домогтися щастя

Одне дослідження, в якому взяли участь понад 3500 дорослих, показало, що воно відповідає своїй репутації в області зниження стресу. Як правило, психічні і фізичні навантаження викликають підвищення рівня гормону стресу кортизолу. Це призводить до багатьох шкідливих впливів стресу, таких як викид хімічних речовин, що сприяють запаленню.

Ці ефекти можуть порушувати сон, викликати депресію і занепокоєння, підвищувати кров'яний тиск та сприяти втомі і спутанному мисленню.

У восьмитижневому дослідженні стиль медитації під назвою «медитація усвідомленості» зменшував запальну реакцію, викликану стресом. Інше дослідження, проведене серед майже 1300 дорослих в США, показало, що медитація може зменшити стрес. Примітно, що цей ефект був найбільш сильним у людей з високим рівнем стресу.

Дослідження показали, що медитація може також поліпшити симптоми пов'язаних зі стресом станів, включаючи синдром роздратованого кишечника, посттравматичний стресовий розлад фіброміалгію.

Контролює тривогу

Менше стресу означає менше занепокоєння. Наприклад, дослідження медитації усвідомленості допомогло учасникам зменшити їх занепокоєння.

А також зменшило симптоми тривожних розладів, таких як фобії, соціальна тривога, параноїдальні думки, обсесивно-компульсивну поведінку і напади паніки.

Велике дослідження з 2466 учасників також показало, що різні стратегії медитації можуть знизити рівень тривоги. Наприклад, було показано, що йога допомагає людям зменшити занепокоєння. Це, ймовірно, пов'язано з вигодами від медитативної практики, так і від фізичної активності.

Медитація може зменшити депресію/Pixabay

Сприяє емоційному здоров'ю

Деякі форми медитації також можуть привести до поліпшення самооцінки та більш позитивного погляду на життя.

Запальні хімічні речовини, звані цитокінами, які виділяються у відповідь на стрес, можуть впливати на настрій, що призводить до депресії. Огляд декількох досліджень показує, що медитація може зменшити депресію, знижуючи кількість цих запальних хімічних речовин.

Покращує самосвідомість

Деякі форми медитації можуть допомогти розвинути більш глибоке розуміння себе, допомогти зазирнути в себе. Наприклад, медитація самоперегляду явно спрямована на те, щоб допомогти вам краще зрозуміти себе і те, як ви ставитеся до оточуючих.

Інші форми вчать розпізнавати думки, які можуть бути шкідливими або саморуйнівними. Ідея полягає в тому, що по мірі того, як ви будете краще усвідомлювати свої звички мислення, ви зможете направити їх в сторону конструктивних шаблонів.

Подовжує концентрацію уваги

Медитація з зосередженою увагою - це як підняття важелів для вашої концентрації уваги. Вона допомагає збільшити силу і витривалість вашої уваги.

Подібне дослідження показало, що працівники відділу кадрів, які регулярно практикували медитацію усвідомленості, довше залишалися зосередженими на завданні. Ці працівники також пам'ятали деталі своїх завдань краще, ніж їх однолітки, які не займалися медитацією.

Навіть медитація протягом короткого періоду може принести вам користь. Одне дослідження показало, що чотирьох днів практики медитації може бути достатньо для збільшення концентрації уваги.

Зменшує вікову втрату пам'яті

Поліпшення уваги і ясності мислення може допомогти зберегти ваш розум молодим. Кіртан Крия - це метод медитації, який поєднує в собі мантру або спів з повторюваними рухами пальців, щоб зосередити думки.

На додаток до боротьби з нормальною втратою пам'яті, пов'язаної з віком, медитація може хоча б частково поліпшити пам'ять у пацієнтів з деменцією.

Кіртан Крия - це метод медитації, який поєднує в собі мантру або спів / Pixabay

Генерує доброту

Деякі види медитації можуть особливо посилювати позитивні почуття і дії по відношенню до себе та інших. Метта, тип медитації, також відомий як медитація люблячої доброти, починається з розвитку добрих думок і почуттів до себе.

Завдяки практиці люди вчаться поширювати цю доброту і прощення ззовні, спочатку друзям, потім знайомим і, в кінцевому підсумку, ворогам.

Двадцять два дослідження цієї форми медитації продемонстрували її здатність збільшувати співчуття людей до себе і іншим.

Ці переваги також накопичуються з часом завдяки практиці медитації люблячої доброти.

Бореться з залежностями

Розумова дисципліна, яку ви можете розвинути за допомогою медитації, може допомогти вам подолати залежності, підвищуючи самоконтроль і усвідомлення тригерів для адиктивної поведінки. Дослідження показали, що медитація може допомогти людям навчитися спрямовувати свою увагу, збільшувати свою силу волі, контролювати свої емоції і прагнення поліпшувати своє розуміння причин, що викликають залежність.

Медитація також може допомогти вам контролювати тягу до їжі. Огляд 14 досліджень показав, що медитація усвідомленості допомогла учасникам зменшити емоційне переїдання.

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты