Названы чаи, которые усиливают иммунитет

Фактически, чай на протяжении веков играл большую роль в лечении травами в азиатских культурах. / Pixabay

Фактически, чай на протяжении веков играл большую роль в лечении травами в азиатских культурах.

Чай є найбільш широко споживаним напоєм у світі, крім води, і дослідження показують, що це може допомогти зміцнити імунну систему та запобігти хронічним захворюванням.

"Чай може зміцнити вашу імунну систему і може допомогти в боротьбі з різними формами раку завдяки антиоксидантам і хімічним речовинам рослин", - говорить Дана Хуннес, доктор філософії, старший дієтолог Медичного центру Рональда Рейгана.

Фактично, чай протягом століть відігравав велику роль у лікуванні травами в азіатських культурах. І коли він вперше був представлений західним культурам в 1600-х роках, чай рекламувався як ліки. Хоча дослідження про його користь для здоров'я залишаються безрезультатними, вживання чаю зазвичай покращує здоров'я.

Читати такожКомаровський назвав єдиний спосіб зміцнити імунітет​

Деякі сорти можуть принести більше користі для здоров'я, ніж інші. Все зводиться до інгредієнтів і різних рослинних сполук у вашому чаї. Ось кілька чаїв, які можуть допомогти зміцнити ослаблену імунну систему.

Імуностимулюючі чаї

Важливо відзначити, що корисні інгредієнти чаю можна приймати іншими способами, такими як екстракти та інші продукти. Більше того, Хуннес каже, що чай не завжди може бути найкращим способом отримати ці корисні сполуки.

"Кількість в одному чайному пакетику в порівнянні з прийомом екстракту або концентрованої дози дуже відрізняється", - говорить Хуннес. "Дійсно важко сказати напевно, що вживання цих продуктів як чаю було б корисним".

Тим не менш, Ось деякі з ключових інгредієнтів чаю, які мають імуностимулюючі властивості:

Куркума: дослідники виявили, що куркумін - оранжево-жовтий компонент куркуми - активує важливі частини імунної системи, такі як Т-клітини і в-клітини. Куркумін-це фітохімічна речовина: рослинна сполука, яка допомагає при запаленнях. Деякі дослідження показують, що куркумін може мати благотворний вплив на артрит, алергію, астму, серцеві захворювання, хворобу Альцгеймера, діабет та рак. Однак він може викликати побічні реакції з деякими антикоагулянтами, препаратами, що знижують кислотність шлунка, і ліками від діабету.

Читати такожКуркума: 6 дивовижних переваг для серця, очей і запалень

Корінь солодки: солодка містить флавоноїди, тип рослинних сполук, багатих антиоксидантами і володіють протизапальними, протидіабетичними і протираковими властивостями. Є дані, що він може боротися з бактеріями, вірусами і грибками. Хуннес зазначає, що продається багато "лакричних" продуктів, які насправді не містять солодки, тому важливо прочитати склад. Деякі можливі побічні ефекти при вживанні у великих кількостях включають підвищення артеріального тиску, зниження рівня калію і ускладнення для вагітних.

Імбир: близький родич куркуміну, імбир містить хімічні сполуки, такі як гінгерол, які допомагають боротися із запаленнями і раком. Його часто використовують в якості харчової добавки при нудоті і різних видах артриту.

Імбир може викликати проблеми у людей з жовчнокам'яною хворобою або у людей, які приймають антикоагулянти. Неясно, чи безпечно це під час вагітності, тому завжди уточнюйте у лікаря.

М'ята перцева: чай з перцевої м'яти допомагає боротися з вірусами і бактеріями і зміцнює імунну систему. Вона також може заспокоювати шлунок при нудоті, розладі шлунка або інших шлунково-кишкових розладах. Ментол і метилсаліцилат, основні інгредієнти м'яти перцевої, заспокоюють занепокоєння, зменшують біль і перешкоджають росту бактерій. Чай з листя м'яти перцевої зазвичай вважається безпечним, але довгострокові наслідки його вживання у великих кількостях невідомі.

Читати такожМ'ята: 7 переваг для здоров'я

Чорний: Дослідники виявили, що люди, які регулярно пили чорний чай протягом шести місяців, демонстрували підвищену імунну активність. Чорний чай містить флавоноїди, що зустрічаються в природі сполуки, що містяться в рослинах, які можуть захистити від багатьох захворювань, таких як діабет, хвороби серця і рак. У чорному чаї більше кофеїну, ніж у багатьох інших чаях, що може викликати почастішання пульсу, тремор і занепокоєння у великих кількостях.

Зелений: зелений чай, мабуть, найбільше відомий як цілитель. Як і чорний чай, він містить флавоноїди, які допомагають боротися з деякими смертельними захворюваннями. Він також містить катехін, потужний антиоксидант, який допомагає захистити клітини від пошкоджень.

Ромашка: є докази того, що ромашковий чай має антибактеріальні властивості і допомагає при сні, зміцненні кісток, менструальної болю і тривозі. Він містить флавоноїд, апігенін, який, як показали клітинні дослідження, бореться з раком, але необхідні додаткові дослідження на людях, щоб дізнатися, чи застосовні ці результати до населення в цілому.

Гібіскус: гібіскус містить потужний антиоксидант антоціан і вітамін С, який відіграє важливу роль в імунній функції. Є свідчення того, що він може допомогти знизити кров'яний тиск і жир в печінці. Вагітним або приймаючим ліки від малярії хлорохін, а також деякі ліки від артеріального тиску і діабету слід уникати використання гібіскуса.

Ехінацея: хоча її рекламують як засіб для скорочення застуди, не було виявлено, що ехінацея значно підвищує імунну систему. Вона містить полісахариди, які являють собою складні вуглеводи, які можуть підвищувати імунну активність, хоча доказів мало. Найбільш поширеними негативними побічними ефектами є нудота і біль у животі.

Коли звертатися до лікаря з приводу вашої імунної системи

Імунна система захищає організм від шкідливих речовин, таких як віруси, бактерії та будь-яких інших потенційно шкідливих загарбників.

«Якщо ви постійно хворієте, часто відчуваєте лихоманку або хронічну втому, вам слід негайно звернутися до лікаря», - говорить Ханнес.

Інші ознаки слабкої імунної системи включають:

"Не варто чекати", говорить Хуннес. «Якщо ви стурбовані, вам слід зателефонувати своєму лікарю і записатися на прийом раніше, ніж пізніше».

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты