Опасны ли родинки для тела - ответ дерматологов

Опасны ли родинки для тела - ответ ученых / bogomoletsclinic.com.ua/

Британские медики дали комментарий по поводу того, опасны ли родинки на коже для человеческого тела.

Незважаючи на те, що випадкова травма або видалення родимки може привести до розвитку несприятливих для тіла процесів, небезпека цього перебільшена. Про це повідомляє портал Healthline з посиланням на нове дослідження британських лікарів-дерматологів.

За словами лікарів, не потрібно вірити тому, що травмована родимка небезпечна через виникнення раку або в разі травми виникає загроза смерті. Якщо невус пошкоджений, то перш за все місце травми потрібно обробити дезінфікуючим розчином і накласти на пошкодження стерильну марлеву пов'язку.

Як правило, в тих випадках, коли травмуються дрібні родимки, цих дій цілком достатньо.

"При правильній обробки через дві доби на місці пошкодження з'являється скоринка, яка потім самостійно відходить", — розповіли дерматологи.

У разі, якщо травмована велика родимка, то потрібно обов'язково звернутися до лікаря і пройти огляд. Якщо ж фрагмент родимки відірвався від шкіри, то потрібно його принести і показати медику.

Дерматологи підкреслюють, що, власне, відрив родимки в дуже рідкісних випадках може стати причиною чогось небезпечного для тіла. Але травма і інфікування рани здатні виявитися каталізатором небезпечних хвороботворних процесів.

Читати такожКолаген: названі переваги для шкіри і здоров'я

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты