Умрут молодыми: чем грозят преждевременные роды женщине

Риск преждевременной смерти сохраняется до 40 лет после родов / Kolobok

Риск преждевременной смерти сохраняется до 40 лет после родов.

Нове дослідження попереджає, що жінки, які народили недоношену дитину, з набагато більшою ймовірністю помруть молодими, ніж інші мами.

За словами дослідників, ризик передчасної смерті зберігається до 40 років після пологів, пише The Daily Mail.

Дослідження, опубліковане BMJ, показує, що передчасні і ранні пологи є незалежними факторами ризику передчасної смерті у жінок.

Дослідники говорять, що їхні результати не були пояснені загальними генетичними факторами або факторами навколишнього середовища раннього віку в сім'ях, припускаючи, що жінки, які народили передчасно, «потребують довгострокового клінічного спостереження для виявлення і лікування хронічних захворювань, пов'язаних з ранньою смертністю».

Приблизно одні з дев'яти всіх родів в світі відбувається передчасно, тобто до 37 тижнів вагітності.

Повідомляється, що у жінок, які народили передчасно або надзвичайно передчасно, тобто після 22-27 тижнів вагітності, підвищений ризик розвитку станів, включаючи серцеві захворювання або діабет, в більш пізньому віці.

Але до сих пір мало що було відомо про їх довгостроковий ризик смерті.

Дослідницька група під керівництвом доктора Кейсі Крампа з Медичної школи Ікана в Нью-Йорку поставила перед собою завдання вивчити довгостроковий вплив передчасних пологів на тривалість життя.

Приблизно одні з дев'яти всіх пологів в світі відбуваються передчасно, тобто до 37 тижнів вагітності. / s-meridian.com

Вони проаналізували дані про тривалість вагітності більше двох мільйонів жінок, які народили в Швеції в період з 1973 по 2015 рік.

Після цього смерті були ідентифіковані з Шведського реєстру смертей до 31 грудня 2016 р що дало максимальний час спостереження 44 року.

В цілому, 76 535 жінок померли (3,5 відсотка) в середньому у віці 58 років.

Після обліку декількох інших факторів ризику, дослідники виявили, що у жінок, які народили раніше терміну або надзвичайно передчасно, ризик смерті від будь-якої причини протягом наступних 10 років збільшувався відповідно в 1,7 і 2,2 рази в порівнянні з жінками, які народили в термін, що становить близько 28 додаткових смертей на 100 000 людино-років.

Результати показали, що в той час як ризики були найвищими в перші 10 років після пологів, а потім знизилися, абсолютні відмінності в смертності, пов'язаної з передчасними пологами, збільшувалися зі збільшенням часу спостереження.

В цілому, приблизно 2654 додаткових випадків смерті в цій групі населення були пов'язані з передчасними пологами, або одна додаткова смерть на кожні 73 жінки, які народили раніше терміну.

Доктор Крамп сказав: «Було виявлено кілька конкретних причин смерті, пов'язаних з передчасними пологами, включаючи серцево-судинні та респіраторні захворювання, діабет і рак. Більш того, ці результати, схоже, не були пов'язані з загальними генетичними факторами або факторами навколишнього середовища в сім'ях ».

Він сказав, що передчасні пологи тепер слід визнати фактором ризику ранньої смертності у жінок, яка може залишатися підвищеною до 40 років по тому.

Крамп додав: «Жінкам, які народжують передчасно, необхідно довгострокове клінічне спостереження для виявлення і лікування хронічних захворювань, пов'язаних з ранньою смертністю».

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты