Ученые выяснили, чем полезна для мужчин жирная пища

Ученые выяснили, чем полезна для мужчин жирная пища / flickr.com/Bethany_Adam

Коллектив исследователей рассказал о парадоксальной вещи - употребление жирной пищи в определенных количествах полезно для организмов мужчин.

Вчені вустерського університету (Великобританія) з'ясували, що дієти з низьким вмістом жирів зменшують рівень тестостерону у чоловіків. А це посилює ризик серцево-судинних захворювань, діабету і хвороби Альцгеймера. Результати дослідження опубліковані в статті, яка опублікована в Journal of Steroid Biochemistry and Molecular Biology.

Дослідники провели систематичний огляд наукових робіт за участю, в цілому, 206 осіб. Чоловіки спершу дотримувалися дієти з високим вмістом жирів (40 відсотків), а потім їх перевели на їжу з 20%-ним вмістом жиру. Виявилося, що рівень тестостерону знизився в середньому на 10-15%. Особливо погані в цьому відношенні були вегетаріанські дієти, які викликали зниження рівня тестостерону до 26%.

Як повідомляють вчені, високе споживання мононенасичених жирів, які містяться в оливковій олії, авокадо і горіхах, може серйозно підвищити вироблення тестостерону. Однак поліненасичені жири омега-6 (з рослинних олій), можуть при окисленні викликати пошкодження клітин, які виробляють тестостерон.

Читати такожВчені-медики розповіли, чим корисні для здоров'я спеції в жирній їжі

Ожиріння: як лікувати і чим небезпечно

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты