Украинцев предупредили о продуктах с опасным "сюрпризом"

Какие продукты опасны для организма весной / pixabay

По словам эксперта, продукты с нитратами приводят к "удушью".

Доцент кафедри технології консервування Національного університету харчових технологій Оксана Точкова попередила, що в Україні починається сезон ранніх овочів, які можуть містити шкідливі для здоров'я нітрати.

"З одного боку, існує такий фактор, як накопичення негативних речовин в різних зелених продуктах, зокрема, ранніх плодах. З іншого боку, на сьогоднішній день стільки різних методів визначення, що в багатьох садівництвах немає перевищених норм по нітратах", - зазначила Точкова.

За її словами, "вся зелень, представлена на нашому ринку, дійсно без перевищених доз".

"Самі нітрати не є настільки негативними. Вони під діями ферментів кишечника перетворюються в нітрити, і саме нітрити, потрапляючи в кров, створюють метгемоглобін. Це речовина коричневого кольору, яка не дає переносити кисень і вуглекислий газ по крові, і призводить до задухи", - говорить Оксана Точкова.

Вона зазначила, що якщо наш організм отримує нітрати, то це не завжди негативно.

Читати такожВ Україні ціни на продукти злетять ще більше

"Самі нітрати є бактерицидною речовиною, регулюють серцево-судинну систему, все контролюється нормою. У всіх овочах, воді є нітрати. Але саме вода є найбільш небезпечним фактором надходження нітратів і нітритів. Це кабачки, зелень, помідори", - розповіла вона, передає Україна 24.

Ціни на продукти - про що раніше повідомляв Главред:

Автор: Мария Тупик
Новости сейчасКонтакты