Высокое кровяное давление: 6 признаков необходимости вызова врача

Это давление имеет серьезные побочные эффекты, не в последнюю очередь повышая риск сердечных заболеваний. / menslife.com

Это давление имеет серьезные побочные эффекты, не в последнюю очередь повышая риск сердечных заболеваний.

Високий кров'яний тиск-поширений стан, при якому сила тиску крові на стінки артерій постійно занадто висока. Цей тиск має серйозні побічні ефекти, не в останню чергу підвищуючи ризик серцевих захворювань.

Відсутність симптомів, які можуть попередити вас про цей шкідливий процес, принесло високому кров'яному тиску сумнозвісне прізвисько»тихий вбивця".

Однак, якщо високий кров'яний тиск переходить певний поріг і робить це швидко, йому потрібна термінова медична допомога, пояснює клініка здоров'я Клівленда.

Читати такожВисокий тиск: названий улюблений продукт, який провокує гіпертонію

Згідно з заявою медичного органу, вам слід звернутися за невідкладною допомогою, якщо ваше кров'яний тиск становить 180/120 або вище і у вас є які-небудь з наступних симптомів, які можуть бути ознаками пошкодження органу:

Як вимірюється високий кров'яний тиск?

Артеріальний тиск записується двома числами-систолічним і діастолічним тиском. Систолічний тиск ( більше число) - це сила, з якою ваше серце качає кров по вашому тілу. Діастолічний тиск ( менше число) - це опір кровотоку в кровоносних судинах. Обидва вони вимірюються в міліметрах ртутного стовпа (мм рт. Ст.). Як пояснює Національна служба охорони здоров'я, високий кров'яний тиск становить 140/90 мм рт. ст. або вище (або 150/90 мм рт. ст. або вище, якщо вам більше 80 років). Ідеальним артеріальним тиском зазвичай вважається від 90/60 до 120/80 мм рт. Ст.

Єдиний спосіб дізнатися, чи високий у вас артеріальний тиск, - це перевірити свій артеріальний тиск. "Всім дорослим старше 40 років рекомендується перевіряти артеріальний тиск не рідше одного разу на п'ять років», - пояснює NHS.

Ви також можете самостійно перевірити свій кров'яний тиск за допомогою домашнього приладу для вимірювання кров'яного тиску.

Як знизити високий кров'яний тиск

На щастя, високий кров'яний тиск зазвичай можна повернути назад, зробивши прості здорові зміни. Один з найважливіших порад-стежити за споживанням солі, тому що сіль підвищує кров'яний тиск. Але, як вказує Harvard Health. дієта, сприятлива для артеріального тиску, - це набагато більше, ніж мінімізація споживання солі.

«Фрукти, овочі, нежирні молочні продукти, боби, горіхи, цільнозернові вуглеводи і ненасичені жири також роблять благотворний вплив на кров'яний тиск», - пояснює сайт. Вправи також відіграють ключову роль у зниженні високого кров'яного тиску.

Як пояснюють в клініці Майо, регулярна фізична активність зміцнює ваше серце. "Більш сильне серце може перекачувати більше крові з меншими зусиллями. Якщо ваше серце може працювати менше, щоб перекачувати кров, сила, що діє на ваші артерії, зменшується, що знижує кров'яний тиск". Так, аеробна активність може бути ефективним способом контролю високого кров'яного тиску. До аеробних вправ відносяться:

Автор: Алена Кюпели
Новости сейчасКонтакты