Выяснилось, какую вакцину от COVID-19 скорее всего получит Украина

Выяснилось, какую вакцину от коронавируса может получить Украина / Reuters

Данная вакцина не требует очень низких температур хранения.

Найімовірніше наша країна отримає вакцину від коронавірусу виробництва компанії Astra Zeneсa.

Такий прогноз озвучив в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я МОЗ Ігор Кузін у коментарі Українській правді.

Чиновник нагадав, що зараз результати по клінічній ефективності у вакцин Pfizer, Moderna та Astra Zeneсa.

Цей три вакцини показують таку ефективність:

При цьому перші дві потребують ультра-холодного зберігання, з температурним режимом -60 / -80 °C, а третю можна зберігати за температури +2 ... + 8 °C.

Читати такожСтало відомо, як Україна планує отримати вакцину від COVID - 19 з ЄС

Враховуючи, що ще у 2018 році повідомлялося, що більшість холодильників для зберігання вакцин в Україні були зношені та непридатні. Це несе реальні ризики для зберігання вакцин у належному стані.

"Разом із тим зараз дуже багато вакцин, які перебувають на останній фазі клінічних досліджень. Яку вакцину ми отримаємо залежатиме від того, в які часові рамки буде відбуватися виробництво цієї вакцини. За тією інформацією, яка у нас є, Pfizer збирається виготовити 50 млн доз вакцин до кінця 2020 року, Moderna - 20 млн доз, а Astra Zeneсa - 100 млн доз. Коли ми надіслали запит на COVAX, ми враховували умови зберігання, які можемо собі дозволити, тому, враховуючи виробничі потужності, є надія, що ми отримаємо вакцину від Astra Zeneсa. Але точну відповідь на те, вакцина якого виробника потрапить в Україну за програмою COVAX, ми зможемо отримати тільки в січні 2021", - заявив він.

Вакцина від коронавірусу в Україні: останні новини

Автор: Катя Трохименко
Новости сейчасКонтакты