Зачем нужно использовать тесты на обоняние при COVID-19 - ответ ученых

Зачем нужно использовать тесты на обоняние при COVID-19 / Pinterest

Специалисты из Королевского колледжа Лондона закончили новое исследование по поводу тестов на обоняние при заболевании COVID-19.

Втрата нюху (т. зв. аносмія) була ключовим симптомом COVID-19 у квітні нинішнього року. 65% дорослих з позитивним результатом на коронавірус повідомляли про втрату нюху.

Про це йдеться в статті, яку для спеціалізованого видання The Lancet написали фахівці з Королівського коледжу Лондона. У матеріалі повідомляється: пацієнти розповіли - значна частина з них ніколи не відчувала підвищення температури. Хоча у 40% людей з позитивним результатом на COVID-19 була лихоманка.

За даними вчених, приблизно у 16% людей з позитивним результатом аналізу втрата нюху була єдиним симптомом COVID-19. Важливо відзначити, що під час зараження COVID-19 аносмія триває близько семи днів, а часто і довше, тоді як у більшості людей лихоманка триває не більше трьох діб.

Крім того, дослідження вчених з Університетського коледжу Лондона продемонструвало, що понад 75% людей, які повідомили про втрату нюху під час першої хвилі COVID-19, дали позитивний результат на антитіла до коронавірусу (попри те, що у кожного четвертого з них не було інших класичних симптомів).

Читати такожСтепанов розповів, скільки тестів на коронавірус брешуть про наявність хвороби

Тести на коронавірус в Україні – про що повідомлялося раніше:

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты