Медики выяснили, чем опасен для организма синий свет от гаджетов

Медики выяснили, чем опасен для организма синий свет от гаджетов / ТСН

В КНР медики-ученые задались вопросом - чем именно опасно для человеческого здоровья освещение от гаджетов.

Група китайських дослідників-медиків з'ясувала ‒ вплив постійного освітлення від гаджетів в нічний час погано впливає на нейронні ланцюги головного мозку і викликати депресію.

Про це повідомляє агентство Сіньхуа.

Результати проекту показали, що світло здатне впливати на фізіологічні функції ссавців (в тому числі і на настрій). Вчені з Китайського науково-технічного університету та Хефейського інституту розробили спеціальну модель. Згідно з нею вони мишей піддавали впливу синього світла (протягом двох годин щоночі в період трьох тижнів). В кінцевому підсумку у гризунів з'явилася яскраво виражена депресивна поведінка, яка довго трималося навіть після того, як синє освітлення прибрали.

Таким чином, стверджують китайські вчені, людям потрібно ретельно контролювати рівень світла від гаджетів, який впливає на організм в нічний час ‒ це допомагає уникнути погіршення психологічного стану і настання депресивних періодів.

Нагадаємо, раніше голландський сексопатолог Бьянка ван Мурст розповіла про те, що доступність повного набору сучасних технологій у будь-який час дня/ночі завдяки смартфонам дуже сильно заважає сексуальному житті пар.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты