Ученые рассказали, как использование Интернета влияет на мужчин

Ученые рассказали, как использование Интернета влияет на мужчин

Оказывается, всемирная Сеть на здоровье "сильного пола" оказывает вполне четкое влияние.

Активне використання Інтернету робить літніх представників чоловічої статі трохи розумнішими й рятує їх від когнітивного спаду.

Про це повідомляють західні спеціалізовані ЗМІ з посиланням на швейцарських учених з Університету Женеви.

Як стверджують лікарі, когнітивний спад практично неминуче спостерігається у всіх літніх людей. Серед його основних симптомів ‒ зниження уважності й погіршення пам'яті. Однак, як з'ясували швейцарські вчені, використання Інтернету в літньому віці робить чоловіків розумнішими. Для з'ясування такої особливості фахівці протестували 897 волонтерів (із середнім віком 74 роки) шість років тому і зараз.

Зрештою, вчені встановили, що чим частіше літні чоловіки користувалися Інтернетом, тим повільніше протікав їх когнітивний спад. А ось у літніх жінок такої динаміки не спостерігалося.

Отримані результати вчені пояснюють тим, що чоловіки і жінки часто займаються в онлайн-просторі різними видами діяльності. Однак для точних висновків все ж потрібні нові і набагато більш детальні дослідні роботи.

Нагадаємо, раніше австралійські вчені встановили, що вживання овочів і фруктів провокує у чоловіків більш приємний запах тіла і є своєрідним феромоном для жінок.

Автор: Дмитрий Видоменко
Новости сейчасКонтакты